יום חמישי, 25 במרץ 2010

עוגת כתר עם אגוזי מלך

מרכיבים ל- 3 עוגות:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית
1 שקית משפר לאפיה ביתית
1 כוס סוכר
3 ביצים
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית תמצית וניל
כ - ¼1 כוסות חלב או מים פושרים

מלית:
ריבת משמש או פובידל
100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס

זיגוג:
מערבבים בקערית 1 שקית אבקת סוכר עם 2 כפות מים.

אופן ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת מערבל, מוסיפים בהדרגה את החלב ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות.
משהים בקערה מכוסה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל 3 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה צר וארוך. מורחים את הריבה ומפזרים אגוזי מלך. מגלגלים לרולדה צרה וארוכה. חותכים את הקצוות ומחברים לצורת עיגול. בעזרת מספריים גוזרים מסביב לקבלת צורת כתר (ראה תמונה). משהים במקום חמים עד להכפלת הנפח. אופים כ 40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני. מצננים ומורחים מעל את הזיגוג.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה