יום חמישי, 25 במרץ 2010

עוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים

מתכון של מיקי שמו מקונדיטורית שמו בחיפה.
את הבצק העשיר מכינים יום מראש

חומרים לבצק :
ל-2 עוגות בתבנית אלומיניום עגולה בקוטר 20 ס"מ
4 כוסות קמח (560 גר')
½ שקית או ½ קובית שמרית (25 גר')
½ שקית משפר לאפיה ביתית של שמרית
½ כוס סוכר (100 גר')
75 גר' חמאה חתוכה לקוביות, בטמפרטורת חדר
2 ביצים מס' 1
2/3 כוס חלב (160 גר')
קורט מלח
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון

למלית הגבינה:
½ ק"ג גבינה כחושה (כמו טוב טעם 2 חב')
1 כף קורנפלור
1 ביצה
1 כוס סוכר(200 גר')
2 כפות צימוקים לבנים
גרידה מ-1/2 לימון
1 כפית תמצית וניל
מערבבים את כל החומרים בקערה.

הכנת הבצק:
בעזרת וו לישה, מערבבים את כל החומרים, פרט לחמאה והמלח, בקערת מערבל במהירות איטית.
כשהבצק מתאחד מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.
מוסיפים את המלח. ממשיכים לערבב למספר שניות ומיד מפסיקים את פעולת המערבל על מנת שלא לגרום לחימום הבצק.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.

אופן ההכנה:
מחלקים את הבצק לשני חלקים. מכל חלק מכינים עוגה אחת.
מרדדים חלק אחד למלבן באורך 20X35 ס"מ.
מורחים ½ ממלית הגבינה על שטח המלבן כולו ומגלגלים לגלילה דקה שאותה מגלגלים בצורת "שבלול".
מניחים בתבנית (אלומיניום) עגולה (בקוטר 20 ס"מ).
מתפיחים כשעה ואופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה