יום שלישי, 23 במרץ 2010

לחם בריאות עם קמח מלא ואגוזים

מרכיבים:
קמח מלא 650 גר' (1/3 4 כוסות)
קמח לבן 350 גר' ( 1/3 2 כוסות)
שמרית - 1 שקית או 1 קוביה
משפר לאפיה ביתית - 1 שקית
מרגרינה 50 גר'
מלח 1 כף
מים 750 מ"ל (3 כוסות)
אגוזי מלך שבורים גס 200 גר'

הוראות הכנה:
1. שמים בקערת מיקסר את כל החומרים(*), תוך כדי לישה איטית מוסיפים בהדרגה את המים, מגבירים מהירות הלישה עד לקבלת בצק רך וגמיש (לפחות 5 דקות),
2. מוסיפים אגוזי מלך ולשים עוד כ-2 דקות.
3. משהים בקערה מכוסה 30-40 דקות במקום חמים.
4. מחלקים הבצק ל-4 גושים, מעצבים לכיכרות מוארכים ומניחים עם רווחים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
5. מתפיחים עד להכפלת נפח, מברישים בעזרת מברשת לחה.
ניתן לקשט את כיכרות הלחם עם סובין חיטה דק או גרגרי שומשום וגרגרי קצח מעורבים (קצח -תבלין ארומטי- גרגרים שחורים).
6. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה 190 מעלות כ- 30 דקות.
7. לאחר האפייה מצננים על גבי רשת.
ניתן לגוון ולהוסיף 100 גר' זיתים שחורים מגולענים פרוסים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה