
מרכיבים ל-12 יחידות במשקל 120 גרם
· כ-2 כוסות מים (480 גרם)
· ½ שקית או ½ קוביה שמרית (25 גרם)
· 1 כף סילאן (דבש תמרים) או דבש רגיל.
· 460 גרם קמח חיטה מלאה (כ-3 כוסות)
· 240 גרם קמח לבן (שטיבל 2) (¾1 כוס)
· 1 כף מלח
· 180 גרם חמוציות מיובשות
· 80 גרם קינואה (מושרית חצי שעה במים פושרים ומסוננת היטב)
· 200 גרם גרעיני דלעת לציפוי.
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת המיקסר את המים, הסילאן והשמרים. מוסיפים את הקמחים ולשים עם וו-לישה כ-4 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח ולשים בדרגת מהירות גבוהה כ-6 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות. אם הבצק יבש צריך להוסיף מים (כף בכל הוספה).
2. מוסיפים את הקינואה והחמוציות ולשים במשך דקה נוספת עד לערבוב אחיד.
3. מעבירים את הבצק לקערה ומכסים למנוחה של כ-40 דקות בטמפרטורת החדר.
4. חובטים בבצק (להוצאת האוויר) ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-12 יחידות (120 גרם כל יחידה) ומעצבים לצורת מקל באורך
5. כ-20 ס"מ, מרטיבים את הבצק במעט מים ומצפים בגרעיני הדלעת.מניחים על תבנית עם נייר אפייה למנוחה של 20 דקות, מחממים תנור ל-220 מעלות. אופים כ-25-20 דקות.
6. מצננים על רשת.
טיפ "שמרית":
כדי למנוע את התייבשות הבצק מומלץ לכסות את הבצק בזמן התפיחה בבד לח.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה