יום שלישי, 23 במרץ 2010

חלת מרציפן

עוגת שמרים משובחת של הקונדיטור אורי שפט ממאפית "לחמים" הקלועה בצורת חלה שבתוך הבצק שלה שזור קרם מרציפן. 30 דקות הכנה ● כשעה וחצי התפחה ● 25 דקות אפייה

חומרים ל-3 חלות

לבצק:
200 מ"ל (1 כוס פחות ½2 כפות) מים

1 שקית או קובית שמרית
800 גרם (6 כוסות פחות 4 כפות) קמח לבן מנופה
2 ביצים
1 כפית מלח
40 גרם (¼ כוס) סוכר
50 גרם חמאה בטמפ' החדר
80 מ"ל (⅓ כוס) חלב

למלית:
300 גרם מרציפן
200 גרם (1 כוס) סוכר
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
40 גרם (4 כפות גדושות) קמח לבן מנופה

לציפוי:
1 ביצה טרופה
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס או שקדים מולבנים פרוסים

מכינים את המלית:
מערבלים מרציפן וסוכר במיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים בהדרגה חמאה וקמח ומערבבים עד להיווצרות בצק מרציפן.
מחלקים את בצק המרציפן בעזרת סכין ל-9 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 2 ס"מ. מכסים ומאחסנים במקרר עד השימוש.

מכינים את הבצק:
מערבלים את כל החומרים בקערה עם וו לישה במהירות נמוכה כ-4 דקות. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ-4 דקות נוספות לקבלת בצק גמיש ומעט קשה.
מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה מקומחת קלות. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות, או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

ממלאים, מעצבים ואופים:
מחלקים את הבצק בעזרת סכין ל-3 חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-3 רצועות שוות. משטחים מעט את הרצועות על משטח מקומח, כך שיתקבלו מלבנים ברוחב 3 ס"מ ובאורך 25 ס"מ. מניחים על כל רצועת בצק גליל בצק מרציפן. סוגרים את הקצוות לכל אורך הגליל ע"י צביטות של הבצק, כך שיתקבל גליל סגור. מכל 3 גלילי בצק ממולא מרציפן קולעים צמה, כך שמתקבלות שלוש חלות.
מניחים את החלות בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות אגוזי לוז או שקדים. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כ-45 דקות עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-25 דקות או עד שהחלות זהובות ואפויות. מוציאים ומצננים על רשת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה