
את הבצק המתאים לשתי עוגות קרנץ מכינים יום מראש.
מרכיבים לבצק עוגת שוקולד קראנץ (תבנית אפיה מוארכת)
4 כוסות קמח (560 גר')
½ שקית או ½ קובית שמרית (25 גר')
½ שקית משפר אפיה
½ כוס סוכר (100 גר')
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות (בטמפרטורת החדר)
2 ביצים מס' 1
⅔ כוס חלב (160 מ"ל)
קורט מלח
כפית תמצית וניל
מילוי (ל-2 עוגות שוקולד):
500 גר' ממרח שוקולד לסירופ סוכר
מרתיחים ½ כוס סוכר עם ½ כוס מים.
מצננים ומוסיפים כפית תמצית וניל ורום
הכנת הבצק - עוגת שוקולד קרנץ:
בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים פרט לחמאה, במהירות איטית כ-3 דקות. מוסיפים החמאה בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכניסים מכוסה למקרר למשך הלילה.
הכנת הקרנץ:
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מכל חלק נכין עוגת שוקולד אחת.
מרדדים כל גוש בצק למלבן בעובי ½ ס"מ ובמידות 25x35 ס"מ.
מורחים מחצית מממרח השוקולד על כל שטח הבצק.
מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה לאורך הרולדה משני החצאים
קולעים צמה בצורת בורג ומניחים את עוגת השוקלד קראנץ בתבנית אפיה מוארכת.
מברישים בביצה טרופה. מתפיחים כשעה.
בתנור שחומם מראש ל-°C170 אופים כ-35 דקות.
מברישים את העוגות בעודן חמות בסירופ הסוכר. והרי לכם עוגת שוקולד קרנץ מענגת.
טיפ "שמרית":
חוץ מאפיית עוגת שוקולד אפשר להשתמש בבצק להכנת רולדה רגילה במילויים שונים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה