
מרכיבים ל-12 סברינות:
לבצק:
3 כוסות קמח (420 גר')
½ שקית שמרית (25 גר')
½ שקית משפר אפיה (25 גר')
¾ כוס חלב פושר (180 מ"ל)
150 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
4 ביצים מס' 2
כפית קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
לסירופ:
½ ליטר מים (2 כוסות)
½1 כוסות סוכר (300 גר')
2 כפיות תמצית רום
להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3 כפות סוכר (45 גר')
פירות טריים – תאנים/תותים או אחר.
אופן ההכנה:
מכניסים לקערה את כל החומרים פרט לחמאה ומערבלים.מוסיפים את החמאה בהדרגה עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה. משהים מכוסה בקערה כ-30 דקות.
מעבירים את התערובת לתבניות אישיות משומנות לסברינה (ניתן גם בתבניות מאפינס) ומשהים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לרתיחה, מצננים מעט ומוסיפים רום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-°C200 עד לקבלת גוון זהוב (כ-20 דקות).
טובלים את הסברינות בעוד הן חמות בסירופ כ-2 דקות. (אפשר להספיג צד אחד ואחר כך להפוך ולהספיג את הצד השני) שומרים במקרר עד להגשה.
מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר ומעטרים הסברינות בקצפת ופירות טריים.
טיפ "שמרית" – לסברינה משפחתית:
להכנת סברינה משפחתית, מכניסים את התערובת לתבנית ארובה (או סיר פלא)
ואופים 35-40 דקות. מספיגים את העוגה בסירופ על ידי מזיגת הסירופ על העוגה בעודה חמה בעזרת כף ובסבלנות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה