
מתכון של רות אוליבר לעוגת שזיפים. זו עוגת שמרים עסיסית ומלאת טעמים, שמכינים מבצק שמרים בחוש, שמושהה בלילה במקרר. השזיפים הם פרטנרים טובים לבצק, אבל גם פירות אחרים יתנו תוצאה טובה — משמשים, תפוחים, אגסים ועוד.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ: לבצק:
420 גרם (3 כוסות) קמח תופח
1/2 שקית או קובייה שמרית (25 גר')
200 גרם (1 כוס) סוכר
1/4 כפית מלח
3/4 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
75 גר' חמאה רכה
למלית שזיפים:
10 שזיפים חתוכים לרבעים
כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט טחון טרי
3 כפות סוכר
3 כפות רום
אופן ההכנה:
מערבלים את חומרי הבצק כ- 8 דקות במיקסר עם וולישה, עד שמתקבל בצק רך ודביק. משאירים במקרר למשך הלילה.
מערבבים את חומרי המלית בקערה.
משמנים תבנית עגולה. מעבירים את הבצק לתבנית בידיים מקומחות ומשטחים.
נועצים את השזיפים בבצק במעגלים מהחוץ פנימה. את הנוזלים שנותרו בקערה יוצקים מעל. מתפיחים חצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את התבנית על תבנית תנור. אופים כ-35 דקות, עד שהבצק סביב השזיפים עשוי.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ: לבצק:
420 גרם (3 כוסות) קמח תופח
1/2 שקית או קובייה שמרית (25 גר')
200 גרם (1 כוס) סוכר
1/4 כפית מלח
3/4 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
75 גר' חמאה רכה
למלית שזיפים:
10 שזיפים חתוכים לרבעים
כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט טחון טרי
3 כפות סוכר
3 כפות רום
אופן ההכנה:
מערבלים את חומרי הבצק כ- 8 דקות במיקסר עם וולישה, עד שמתקבל בצק רך ודביק. משאירים במקרר למשך הלילה.
מערבבים את חומרי המלית בקערה.
משמנים תבנית עגולה. מעבירים את הבצק לתבנית בידיים מקומחות ומשטחים.
נועצים את השזיפים בבצק במעגלים מהחוץ פנימה. את הנוזלים שנותרו בקערה יוצקים מעל. מתפיחים חצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את התבנית על תבנית תנור. אופים כ-35 דקות, עד שהבצק סביב השזיפים עשוי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה