יום שלישי, 23 במרץ 2010

עוגת אגוזים וצימוקים

מרכיבים:
1/3 3 כוסות קמח (500 גר')
1 שקית או 1 קובייה של שמרית
50 גר' חמאה
¾ כוס סוכר (150 גר')
1 כפית מלח (10 גר')
2 ביצים
כ- ¾ כוס מים
150 גר' צימוקים בהירים
150 גר' אגוזי מלך שבורים גס

קישוט:
אגוזי מלך
אבקת סוכר
5 כפות סוכר מומסות ב- ½ כוס מים חמים
2 תבניות פרח.

אופן ההכנה:
מכניסים לקערה את כל חומרי הבצק מלבד המים, הצימוקים והאגוזים ולשים תוך כדי הוספת המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וקצת דביק. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ולשים עד פיזור אחיד בבצק. משהים לתפיחה בכלי מכוסה לכ- ½ שעה.
משמנים את התבניות ומפזרים בהן אגוזים.
מקמחים את הידיים ומחלקים את הבצק לשניים, כל חלק מכדררים, בעזרת הבוהן יוצרים חור באמצע הכדור ומכניסים לתבנית. משהים לתפיחה במקום חמים בתבנית מכוסה עד להכפלת הנפח.
מברישים בעדינות עם ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צלזיוס כ- 30 דקות.
ברגע שהמאפה יוצא מהתנור מחלצים אותו מהתבנית ומברישים אותו עם סירופ הסוכר. לאחר צינון העוגה ניתן לפזר אבקת סוכר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה