
מרכיבים לבצק:
2/3 1 כוסות קמח (250 גר')
½ שקית או ½ קוביית שמרית
2 כפות סוכר
½ כוס אגוזי מלך טחונים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 שמנת מתוקה
מרכיבים למלית:
1 חבילה אגוזי מלך קצוצים (100 גר')
¼ כוס סוכר חום (50 גר')
1 כוס סוכר לבן
300 גר' שוקולד מריר שבור גס
1 חבילה פודינג לבישול בטעם וניל (לא אינסטנט)
עד 1 כוס מים
לקישוט:
סוכר חום
ביצה טרופה למריחה
אבקת סוכר
שברי אגוזים
שוקולד צ'יפס – לא חובה
תבנית עגולה 22 סמ'
אופן הכנת הבצק:
לשים את כל חומרי הבצק תוך הוספה הדרגתית של השמנת המתוקה עד לקבלת בצק רך וקטיפתי, מניחים למנוחה של ½ שעה עד שעה במקרר.
הכנת המלית:
מרתיחים את הסוכר החום והלבן עם 1/3 כוס מים ואגוזי המלך. מערבבים פנימה את השוקולד המריר עד להמסה, מוסיפים את יתרת המים ואת הפודינג מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות עד לקבלת קרם יציב.
הכנת העוגה:
מחלקים את הבצק לשני חלקים.
חלק אחד מרדדים לעלה בגודל התבנית ומניחים בתבנית משומנת כבסיס. את החלק השני של הבצק מחלקים לשניים ומרדדים כל חלק לעלה דק בגודל התבנית.
על הבסיס מורחים מחצית מהמלית, מניחים על המלית עלה בצק אחד, מורחים את המחצית השנייה של המלית ומניחים את עלה הבצק השני.
מניחים לתפיחה של שעה וחצי עד שהעוגה מגיעה לגובה התבנית. מורחים בביצה טרופה, מפזרים סוכר חום , שברי אגוזים ושוקולד צ'יפס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות צלזיוס כ- 30 דקות.
לאחר קירור העוגה ניתן לפזר אבקת סוכר – לא חובה.
2/3 1 כוסות קמח (250 גר')
½ שקית או ½ קוביית שמרית
2 כפות סוכר
½ כוס אגוזי מלך טחונים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 שמנת מתוקה
מרכיבים למלית:
1 חבילה אגוזי מלך קצוצים (100 גר')
¼ כוס סוכר חום (50 גר')
1 כוס סוכר לבן
300 גר' שוקולד מריר שבור גס
1 חבילה פודינג לבישול בטעם וניל (לא אינסטנט)
עד 1 כוס מים
לקישוט:
סוכר חום
ביצה טרופה למריחה
אבקת סוכר
שברי אגוזים
שוקולד צ'יפס – לא חובה
תבנית עגולה 22 סמ'
אופן הכנת הבצק:
לשים את כל חומרי הבצק תוך הוספה הדרגתית של השמנת המתוקה עד לקבלת בצק רך וקטיפתי, מניחים למנוחה של ½ שעה עד שעה במקרר.
הכנת המלית:
מרתיחים את הסוכר החום והלבן עם 1/3 כוס מים ואגוזי המלך. מערבבים פנימה את השוקולד המריר עד להמסה, מוסיפים את יתרת המים ואת הפודינג מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות עד לקבלת קרם יציב.
הכנת העוגה:
מחלקים את הבצק לשני חלקים.
חלק אחד מרדדים לעלה בגודל התבנית ומניחים בתבנית משומנת כבסיס. את החלק השני של הבצק מחלקים לשניים ומרדדים כל חלק לעלה דק בגודל התבנית.
על הבסיס מורחים מחצית מהמלית, מניחים על המלית עלה בצק אחד, מורחים את המחצית השנייה של המלית ומניחים את עלה הבצק השני.
מניחים לתפיחה של שעה וחצי עד שהעוגה מגיעה לגובה התבנית. מורחים בביצה טרופה, מפזרים סוכר חום , שברי אגוזים ושוקולד צ'יפס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות צלזיוס כ- 30 דקות.
לאחר קירור העוגה ניתן לפזר אבקת סוכר – לא חובה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה