
להכנת 2 עוגות של 500 גרם כל אחת:
500 גרם קמח (3.5 כוסות)
1/2 שקית או קובייה שמרית (25 גר')
1 כף גדושה סוכר
2 ביצים מספר 2
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
1כוס+1כף חלב בטמפ' החדר( 250 מ"ל )
הכנת הבצק:
מערבבים בקערת מערבל עם וו-לישה, קמח ושמרית,(במקרה של שימוש בקוביה, יש לפורר או להמיס בחלב), מוסיפים סוכר,חמאה,חלב וביצים ולשים במהירות איטית דקה אחת. מוסיפים מלח.
ממשיכים ללוש 7 דקות נוספות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
מקמחים מעט את הבצק מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר כ-30 דקות.
מלית גבינת ריקוטה:
200 גר' גבינת ריקוטה (אפשר להחליף בגבינה כחושה 0% או גבינת טוב-טעם)
1/4 כוס סוכר (50 גר')
1 כף גדושה קמח
2 ביצים מספר 2
1 כפית תמצית וניל
1/4 לימון מגורד
ביצה טרופה למריחה
הכנת המלית:
בקערת מיקסר עם מערבל מקצף מערבבים את הגבינה יחד עם הסוכר וחומרי טעם עד שמקבלים חיבור של החומרים (כי הגבינה יבשה ומתפוררת).
מוסיפים הקמח ומערבבים היטב במהירות גבוהה כדי שוב לחבר יחד עם הקמח. יש לגרד את הדופן במהלך העירבול.
מוסיפים ביצה אחת תוך כדי ערבוב איטי, שוב מגבירים למהירות גבוהה כדי לגרום לחיבורמגרדים היטב את דופן הכלי, מוסיפים ביצה שנייה. חוזרים על הערבוב המהיר ומקררים.
מלית דובדבנים
טיפ "שמרית":
אפשר להשתמש גם במלית דובדבנים או פירות יער מוכנה או בכל קונפיטורת פרי איכותית.
200 גרם דובדבנים קפואים (אפשר גם אוכמניות או פטל או דומדמניות)
1/2 כוס סוכר(100 גר')
1/4 כפית אבקת קינמון
1/4 לימון מגורר דק
1/4 כוס מים
2 כפות קורנפלור
הכנת המלית:
מערבבים את הדובדבנים הקפואים עם הסוכר,המים, אבקת הקינמון וגרידת הלימון, ממתינים להפשרת הדובדבנים בטמפ' החדר. מערבבים מדי פעם.
מסננים את הנוזל מהדובדבנים, מערבבים 5 כפות מהנוזל עם הקורנפלור. את יתרת הנוזלים מביאים לרתיחה, מורידים מהאש, מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מערבבים היטב, מחזירים לאש ומרתיחים שוב תוך כדי ערבוב, מורידים מהאש, מערבבים את הדובדבנים פנימה בעדינות ומצננים.
הכנת העוגה הקלועה:
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לרצועה באורך כ-30 ס"מ, כשמרכז הרצועה קצת יותר עבה מהקצוות .
חשוב: להשתמש במינימום קימוח על השולחן בזמן הגלגול.
מניחים את הרצועות על משטח מקומח מעט ומרדדים עם מערוך כדי לשטח ולקבל רוחב של כ-10 ס"מ. מורחים את הרצועות השטוחות במעט מאוד ביצה טרופה (יצירת לחות בלבד).
על כל רצועה מורחים או מזלפים פס צר של מלית הריקוטה במרכז הבצק. משאירים בצד 4 כפות גבינה לקישוט. מורחים על כל רצועת בצק מעל מלית הריקוטה את מלית הדובדבנים, גם כאן משאירים כמות של 4 כפות לקישוט.
סוגרים את רצועות הבצק היטב, כך שמתקבלים 6 גלילים ממולאים באורך 30 ס"מ, כשבכל אחד יש מלית ריקוטה ודובדבנים (אפשר לגוון ולמלא חלק מהגלילים בגבינה וחלק במילוי הפירות)
הופכים את הרצועות על משטח מקומח, כך שהסגירה נמצאת מלמטה,
מכל 3 רצועות קולעים עוגה אחת. מהדקים היטב את הקצוות (ראו "טיפ שמרית" בסוף המתכון).
מניחים את העוגות על מגש עם נייר אפייה ומשהים לתפיחה 40 דקות בטמפ' החדר.
מורחים את העוגות בביצה טרופה. לאחר 10 דקות מורחים פעם נוספת, מורחים
2 כפות ממלית הריקוטה הנותרת על החלות לאורך האמצע ומעל הריקוטה מורחים
2 כפות של מלית הדובדבנים.
אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים.
טיפ "שמרית" לקליעת העוגה(בצורת חלה):
קולעים את העוגה מהמרכז לקצה אחד, ואז מסובבים וקולעים את הצד השני.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה