יום שלישי, 23 במרץ 2010

חלה מקמח מלא

זוהי חלה נהדרת, פריכה, בריאה וטעימה מאד ממתכון של אביגיל מייזליך.

המרכיבים ל-3 חלות
1 ק"ג קמח מלא
1 שקית או קוביה שמרית (50 גר')
6 כפות סוכר חום
1 כף מלח
½ כוס שמן קנולה (100 גר')
כ- 3½ כוסות מים פושרים (800 מ"ל)
למריחה: ביצה טרופה
לקישוט: שומשום, פרג, קצח ועוד לפי טעמכם.

אופן ההכנה:
מכניסים לקערת מיקסר את כל החומרים פרט למים ולשמן.
מערבלים לאט כ-2 דקות מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ומערבלים עוד 8 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך ועדין (אך לא דביק) הניתק מדפנות הקערה.
מכסים ומשהים בקערה כשעתיים.
מחלקים הבצק ל-3 חלקים, יוצרים מכל חלק גליל ויוצרים שבלול עגול (מהמרכז החוצה), על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים עד להכפלת הנפח (כ-40 דקות).
מורחים בביצה טרופה ומפזרים את הקישוט לטעמכם.
אופים בתנור שחומם מראש ל-°180 כ-30 דקות עד שהחלות זהובות.
מעבירים לרשת לצינון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה