
מרכיבים ל-10 לחמניות במשקל 100 גרם:
½1 כוסות (360 גרם) מים קרים
1 כפית דבש
½ שקית או ½ קוביה שמרית (25 גרם)
200 גרם קמח חיטה מלאה (⅓1 כוס)
300 גרם קמח חיטה ללחם (שטיבל 2) (¼2 כוסות)
50 גרם קמח שיפון (⅓ כוס)
1 כף מלח
50 גרם תערובת דגנים לבצק: זרעי פשתן, שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת.
200 גר' תערובת דגנים לציפוי הלחמניות.
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את המים, הדבש, השמרים, והקמחים. לשים במהירות נמוכה עם וו-לישה כ 4- דקות.מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ 6- דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש )מעט דביק( הנפרד מהדפנות. אם הבצק יבש יש להוסיף מים )כף בכל הוספה).
עוברים למהירות נמוכה ומוסיפים לבצק את תערובת הדגנים. ממשיכים ללוש עוד דקה אחת עד לערבוב אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה ומשהים את הבצק מכוסה בטמפרטורת החדר עד שיכפיל את נפחו (כשעה).
חובטים בבצק להוצאת האוויר ומעבירים למשטח עבודה מקומח קלות. ממשיכים לעבד את הבצק על מנת להוציא אוויר.
מחלקים את הבצק ל 10- יחידות שוות . מכדררים ללחמניות עגולות. מרטיבים את הלחמניות במעט מים, מצפים בתערובת הדגנים ומניחים מכוסה על תבניות אפייה מקומחות מעט (או על נייר אפייה), לתפיחה בטמפרטורת החדר כחצי שעה עד שעה, עד להכפלת הנפח. בינתיים מחממים תנור ל 220- מעלות.
מכניסים לתנור, מורידים את החום ל 200- מעלות ואופים כ 25- דקות.
מוציאים את הלחמניות מהתנור ומצננים על רשת.
טיפ "שמרית":
אפשר להחליף או להוסיף פרג ו/או שומשום לתערובת הדגנים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה