
מרכיבים ל-20 יחידות:
לבצק :
3½ כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')
1 קובייה או שקית שמרית (50 גר')
1 שקית משפר אפייה
½ כוס סוכר לבן (100 גר')
2 ביצים (מס' 2)
¼ כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
עד ¾ כוס מים (150 מ"ל)
למלית:
1 כוס צימוקים
1 כוס שקדים פרוסים
3 כפות רום או ברנדי
ממרחית נוגט חלב (אפשר גם ממרח חלבה או ממרח שוקולד) קנוי ומוכן למריחה
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות
אבקת סוכר או סירופ סוכר.
אופן ההכנה:
מכניסים את כל מרכיבי הבצק פרט לשמן ולמים לקערת מערבל. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומערבלים עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.
משהים בקערה מכוסה כשעה.
משרים את הצימוקים והשקדים ברום.
מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (½ ס"מ). מורחים את קרם הוניל ומפזרים לפי הסדר הבא:
1כפית קינמון
אגוזי מלך קצוצים
משמשים חתוכים.
תערובת צימוקים ושקדים.
מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
מרפדים מגש אפיה בנייר אפיה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה.
מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה.אפשר לקשט עם פלחי שקדים.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 15-20 דקות.
מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה