יום חמישי, 25 במרץ 2010

עוגת כדורים בחמאה ואגוזי פקאן

מרכיבים לבצק:
½ 3 כוסות קמח
½ שקית או ½ קוביית שמרית
2 חלמונים
1 כף גדושה של סוכר
100 גר' חמאה
קורט מלח
כ- 2/3–½ כוס חלב פושר

תוספות:
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' אגוזי פקאן
100 גר' צימוקים (מומלץ כהים)
5-6 תמרים מגולענים חתוכים גס
תערובת מ- 1 כוס סוכר + 3 כפות קינמון
חלבון ביצה למריחה

אופן ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים תוך הוספה הדרגתית של החלב עד לקבלת בצק רך מאוד ומעט דביק. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
יוצרים כדורים (בגודל כדור פינג-פונג) טובלים בחמאה המומסת ולאחר מכן בתערובת הסוכר והקינמון. מורחים תבנית קוגלהוף (תבנית פרח עגולה עם חור במרכז) בחמאה/מרגרינה ובוזקים סוכר מסביב.מניחים את כדורי הבצק בתבנית ובין שכבה אחת לשנייה מפזרים את אגוזי הפקאן, הצימוקים והתמרים הקצוצים.

מניחים לתפיחה עד למילוי התבנית.
מורחים בחלבון ביצה, בוזקים מתערובת הסוכר והקינמון ומפזרים מעל אגוזים, צימוקים ותמרים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות צלזיוס כ- 35 דקות.
מחלצים את העוגה מהתבנית ומצננים על גבי רשת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה