יום שלישי, 23 במרץ 2010

פיצה מקמח מלא

מתכון לפיצה מקמח מלא שהיא משופרת מבחינת הערך התזונתי שלה ועדיין טעימה.

הכי טוב להכין את רוטב העגבניות בבית מעגבניות טריות אבל אפשר כמובן לחסוך עבודה ולהשתמש ברוטב מוכן. שווה להשקיע בתבנית לפיצה עם חורים בבסיס או אבן שמוט לפיצה.

חומרים ל-2 פיצות בינוניות או פיצה אחת גדולה:

לבצק:
160 מ"ל (2/3 כוס) מים פושרים
1/2 שקית או קובית שמרית
250 גרם (2 כוסות) קמח מלא
1 כפית מלח
1 כפית דבש
2 כפות שמן זית
לרוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קלופות קצוצות
4-5 עגבניות טריות בשלות חתוכות
עלי בזיליקום (כ-5 עלים)
מלח, פלפל שחור, פפריקה

לטופינג:
גבינת מוצרלה (או כל גבינה אחרת)
פרוסות עגבניות טריות, פטריות טריות או כל ירק אחר שעולה על הדעת!

מכינים את בסיס הפיצה:
מערבבים קמח ושמרים בקערה, מוסיפים מים, שמן, דבש ומלח ולשים יחד 10 דקות (חשוב להקפיד על לישה מספקת!!) לקבלת בצק רך ואחיד. הבצק נעשה גמיש ונוח לעבודה.
מכסים את הקערה ומתפיחים כ-30 דקות.

מכינים את הרוטב:
מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה, מוסיפים העגבניות והתבלינים. מנמיכים את האש, מבשלים מכוסה כ-15 דקות עד שהעגבניות משנות את צבען, מקררים מעט.

מרכיבים את הפיצה ואופים:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מחלקים את הבצק לשניים ומוציאים ממנו את האוויר.
מקמחים את משטח העבודה מרדדים לעיגולים בעובי כ-1/2 ס"מ.מסדרים בתבנית מקומחת או מרופדת בניר אפיה (עדיף תבנית פיצה עם חורים בבסיס).
מורחים שכבה אחידה של רוטב העגבניות, מפזרים גבינה ומסדרים את התוספות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-20 דקות או עד שהשוליים מתחילים להשחים (תלוי בעובי הבצק) והגבינה מבעבעת ומזהיבה.

טיפ שמרית:
לקבלת שוליים קריספיים, משמנים את שולי הפיצה עם מברשת לפני שמורחים את הרוטב על הבצק.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה