
600 גרם קמח חיטה לבן
מנופה (½ 4 כוסות )
100 גרם קמח מלא ( ¾ כוס )
1 שקית או קובית שמרית ( 50 גר')
1 שקית משפר לאפיה
20 גרם מלח( 1 כף גדושה)
500 מ"ל מים ( 2 כוסות)
75 גרם שומשום
75 גרם גרעיני חמנייה
75 גרם גרעיני דלעת
75 גרם גרעיני פשתן
75 גרם שיבולת שועל
הוראות הכנה:
קולים מראש בתנור את גרעיני החמנייה, השומשום והדלעת כ- 10 דקות ב- 160 מעלות ומצננים.
לקערת מיקסר מכניסים את כל החומרים פרט לגרעינים הקלויים, לשים כ- 10 דקות.
עד לקבלת בצק רך ואלסטי.
בסיום הלישה מוסיפים את הגרעינים הקלויים ולשים במהירות איטית עד הבלעותם בבצק.
יוצרים כדור בצק, מקמחים קלות,מכסים במגבת לחה ל- 20 דקות.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומעצבים מכל גוש את כיכר הלחם, לקישוט ניתן למרוח עם מברשת מעט מים על הבצק ולצפות בתערובת דגנים.
מניחים בתבנית אפיה. מכסים ומניחים להתפחה שנייה למשך 30-40 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש כ- 10 דקות ב-200 מעלות, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 20 דקות נוספות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה